Om oss

Vem kan vi vara…

Jo, en glad och sprallig tjej som alltid älskat söta saker och speciellt glass. Blivit smått retad för att jag kunde äta en hel bägare glass själv framför TV’n och som aldrig säger nej till en kula glass. När jag har åkt och hälsat på i Tyskland fick alltid morfar eller farfar åka med mig för att köpa glass. Där finns det flera italienska glasscaféer som serverat gelato. Riktigt fiffigt att de dessutom hade take away bägare med olika kreationer. Mormor föredrog sandwichglass, med jordgubb, choklad och vanilj – medan min mor och far alltid föredragit Amarena körsbär.

Ni hör ju, alla har vi våra favoriter – min farfar kan än idag äta sin glass året om precis som mig. Nästan att jag kan ha fått det därifrån, vem vet.

Hur jag dock hamnade i att jag ska ta över Sigtuna Gelato, är egentligen en ren tillfällighet. Annica och Krister började 2017 att producera sin gelato i min fars företag i Rosersberg. Då arbetade jag i familjeföretaget och vi fick smaka deras gelato. Magiskt gott var det, krämigt och smakrikt. Svårslaget helt klart! Även sorbet sorterna var krämiga, det hade jag tidigare inte smakat på och det överraskade mig verkligen. Idag är Blodapelsin en av mina favoriter med sin fräscha smak och härliga konsistens.

Det är kul att det på något vis sammanfaller att vi fick smaka gelaton från uppstart och nu har fått chansen att fortsätta göra deras fantastiska gelato och driva caféet. Det ska bli ett spännande äventyr och jag ser fram emot att få bli en del av Sigtunas stora gata och få fortsätta bjuda på härlig gelato.

Lagom till min 30 årsdag den 7e april 2023 öppnades dörrarna med den nya looken på lokalen. Vi har många roliga planer och ser en enorm potential med att fortsätta utveckla Sigtuna Gelato som ska bli ett café att kunna umgås på och njuta av livets goda året om.

Tanken var att driva Sigtuna Gelato själv, men snabbt insåg jag att min sambo Atle Nilsson var ett måste att ha med på denna resa. Även min familj har funnits med hela tiden, med delade erfarenheter av att driva eget, till försäljning, restaurang, inredning och mycket mer. Det ska bli roligt att få göra denna resa tillsammans!

Vi hoppas att vi kan skapa många roliga aktiviteter här på Stora gatan i Sigtuna. Vi kommer att ha öppet året om och kika på lunchalternativ, smörgåsar, frukostalternativ, event och födelsedagsfirande och mycket mer.